/pages/station/climate.php?var=xxx

Post Reply
User avatar
meteoesine
Forecaster
Forecaster
Posts: 129
Joined: Sun Aug 20, 2017 4:08 pm
Location: Esine, Valcamonica (BS) - Italy
Station model: Davis Pro2 + BloomSky cam
Software: Meteobridge
Contact:

/pages/station/climate.php?var=xxx

Post by meteoesine » Wed Apr 20, 2022 6:53 am

Hello,
I probably missed some steps ...
but how did you Davide to add the extra sensors in the climate statistics?
thanks
Attachments
ScreenShot00992.jpg
ScreenShot00992.jpg (18.66 KiB) Viewed 987 times
:arrow: https://meteoesine.it
ham wx aprs/cwop: IW2LAO-13

Image

davidefa
Expert
Expert
Posts: 658
Joined: Tue Jan 12, 2021 8:03 am
Location: Italy
Station model: WH2650
Software: WH2650 (direct upload)
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by davidefa » Thu Apr 21, 2022 9:20 pm

I think you have to update only the attached files ( expand in pages/station directory, make a backup of the original files ).
But don't remember if these are the only changes needed ( because I made these mods together with other php 8.0 conversions ).
In the menu, to add T1 extra temperature, SM1 soil moisture and ET evapotranspiration, add something similar to:

Code: Select all

T1|pages/station/redirect.php?url=climate.php?var=T1|mticon-temp
SM1|pages/station/redirect.php?url=climate.php?var=SM1|mticon-soilmoisture
ET|pages/station/redirect.php?url=climate.php?var=ET|mticon-evapotranspiration
The graph.php and graphAjax.php extend the 'Interactive graph' page adding extra sensor graphing capabilities.
Attachments
station_1.0.zip
(35.08 KiB) Downloaded 30 times
Image

User avatar
meteoesine
Forecaster
Forecaster
Posts: 129
Joined: Sun Aug 20, 2017 4:08 pm
Location: Esine, Valcamonica (BS) - Italy
Station model: Davis Pro2 + BloomSky cam
Software: Meteobridge
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by meteoesine » Fri Apr 22, 2022 6:38 am

works fine, tnx a lot
I would only use UV and PP1-2-3, so
1st thing: the UV archive seems not be enabled

.../pages/station/climate.php?var=UV
ScreenShot00994.jpg
ScreenShot00994.jpg (46.51 KiB) Viewed 970 times

2nd thing: is it possible to assign a description (or an icon) to the various PPs? (x purpleAir: PP1=PM10 - PP2=PM2.5 - PP3=PM1)
we know what it is, but the 'muggle users' who looks the report or the graph does not know what are means PP1, PP2 or PP3)
thanks againr
:arrow: https://meteoesine.it
ham wx aprs/cwop: IW2LAO-13

Image

User avatar
meteoesine
Forecaster
Forecaster
Posts: 129
Joined: Sun Aug 20, 2017 4:08 pm
Location: Esine, Valcamonica (BS) - Italy
Station model: Davis Pro2 + BloomSky cam
Software: Meteobridge
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by meteoesine » Sun Apr 24, 2022 8:21 am

Ciao Davide,
avendo iniziato a registrare i dati PP1-2-3 da pochi giorni con MB nano ma l'archivio alldataExtra contiene già i dati UV dal 2017, mi ritrovo con dati PP1-2-3 a null che sballano le statistiche.
come posso sostituire i null con 0 nel database? o meglio, se cancello fisicamente da phpMyadmin si ricrea poi in automatico?
grazie
Attachments
ScreenShot00999.jpg
ScreenShot00999.jpg (79.15 KiB) Viewed 922 times
ScreenShot01000.jpg
ScreenShot01000.jpg (97.81 KiB) Viewed 922 times
:arrow: https://meteoesine.it
ham wx aprs/cwop: IW2LAO-13

Image

davidefa
Expert
Expert
Posts: 658
Joined: Tue Jan 12, 2021 8:03 am
Location: Italy
Station model: WH2650
Software: WH2650 (direct upload)
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by davidefa » Sun Apr 24, 2022 9:30 am

No, il valore corretto ( per i dati mancanti ) è null. Il problema è che meteotemplate ( a volte ) non tratta correttamente i dati incompleti ( come nel tuo caso ).
Allega un backup della tabella alldataExtra ( mi basta l'ultimo anno ) e vedo di correggerlo.

The correct value ( for missing data ) is null. The problem is that meteotemplate ( sometimes ) is not good at dealing with incomplete data ( as in your case ).
Attach a backup of the alldataExtra table ( last year is enough ) I'll try to fix it.
Image

davidefa
Expert
Expert
Posts: 658
Joined: Tue Jan 12, 2021 8:03 am
Location: Italy
Station model: WH2650
Software: WH2650 (direct upload)
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by davidefa » Thu Apr 28, 2022 9:34 pm

- added UV to available sensors
- you can specify the page heading passing parameter title ( to climate.php script )

In menu add something like this:

Code: Select all

SM1|pages/station/climate.php?var=SM1&title=soil moisture SM1 (vaso)|mticon-soilmoisture
For the PP1-PP3 showing incorrect min/max try deleting the cache files ( will be automatically regenerated )

Code: Select all

pages\station\cache\climatePP1extremes.txt
pages\station\cache\climatePP2extremes.txt
pages\station\cache\climatePP3extremes.txt
NOTE
Add commas to the title parameter to automatically translate ( well, sorta ) the text between commas, ex:
a) title=soil moisture SM1 (vaso) - will translate the full text ( in reality the text is not present in the language file, so the text will remain unchanged )
b) title=soil moisture,SM1 (vaso) - will translate 'soil moisture' and 'SM1 (vaso)' ( 'soil moisture' will be translated in the selected language, 'SM1 (vaso)' will remain unchanged )
This 'sort of translation' works only if the text is contained in the meteotemplate language file
Attachments
climate_1.1.zip
(5.25 KiB) Downloaded 26 times
Image

User avatar
meteoesine
Forecaster
Forecaster
Posts: 129
Joined: Sun Aug 20, 2017 4:08 pm
Location: Esine, Valcamonica (BS) - Italy
Station model: Davis Pro2 + BloomSky cam
Software: Meteobridge
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by meteoesine » Fri Apr 29, 2022 1:51 pm

8-) GREAT !!
:arrow: https://meteoesine.it
ham wx aprs/cwop: IW2LAO-13

Image

mchd17
Forecaster
Forecaster
Posts: 188
Joined: Sat Mar 17, 2018 2:01 am
Location: Illinois
Station model: Davis Pro2 Plus
Software: Meteobridge

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by mchd17 » Tue May 03, 2022 11:57 am

new stats are showing C not default F for temps

and there is no Feels Like stats

I have reverted back to backup files
Image

User avatar
meteoesine
Forecaster
Forecaster
Posts: 129
Joined: Sun Aug 20, 2017 4:08 pm
Location: Esine, Valcamonica (BS) - Italy
Station model: Davis Pro2 + BloomSky cam
Software: Meteobridge
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by meteoesine » Sat Jul 02, 2022 9:01 am

Hello,

Evapotranspiration:
https://meteoesine.it/template/pages/st ... nspiration

I have noticed that the data seems not complete and fully correct
If I clear the cache the data shown are correct, but as soon as I reload the page again it appears as before.

Most probably I don't have the latest version, possibly you can share the updated full version containg also the possibility to see lightning data?


another question about ET data: is it right that the database archives only and exclusively the values from 23:45 to 00:00 of the next day?

many thanks in advance
Attachments
ScreenShot01082.jpg
ScreenShot01082.jpg (45.17 KiB) Viewed 500 times
ScreenShot01083.jpg
ScreenShot01083.jpg (25.79 KiB) Viewed 500 times
:arrow: https://meteoesine.it
ham wx aprs/cwop: IW2LAO-13

Image

davidefa
Expert
Expert
Posts: 658
Joined: Tue Jan 12, 2021 8:03 am
Location: Italy
Station model: WH2650
Software: WH2650 (direct upload)
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by davidefa » Tue Jul 12, 2022 5:06 pm

Should have fixed the cache problem, the incorrect extra temperature conversion ( °C <-> °F ) and reintroduced Feels Like stats.

P.S.
All available sensors should be supported ( in stats and interactive graph page )
Attachments
station_1.2.zip
(36.9 KiB) Downloaded 14 times
Image

User avatar
meteoesine
Forecaster
Forecaster
Posts: 129
Joined: Sun Aug 20, 2017 4:08 pm
Location: Esine, Valcamonica (BS) - Italy
Station model: Davis Pro2 + BloomSky cam
Software: Meteobridge
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by meteoesine » Wed Jul 13, 2022 6:31 am

perfect !!
tnx a lot
:arrow: https://meteoesine.it
ham wx aprs/cwop: IW2LAO-13

Image

User avatar
meteoesine
Forecaster
Forecaster
Posts: 129
Joined: Sun Aug 20, 2017 4:08 pm
Location: Esine, Valcamonica (BS) - Italy
Station model: Davis Pro2 + BloomSky cam
Software: Meteobridge
Contact:

Re: /pages/station/climate.php?var=xxx

Post by meteoesine » Thu Sep 29, 2022 5:10 pm

hello
for lightning
Would it be possible to reset the data at midnight on the new day to prevent the previous day's data from being carried over to the next day and bust the statistics?
There is obviously something wrong

to fix also the evapotranspiration
thanks in advance
Attachments
ScreenShot01154.jpg
ScreenShot01154.jpg (63.95 KiB) Viewed 47 times
ScreenShot01155.jpg
ScreenShot01155.jpg (31.44 KiB) Viewed 47 times
ScreenShot01153.jpg
ScreenShot01153.jpg (14.07 KiB) Viewed 47 times
:arrow: https://meteoesine.it
ham wx aprs/cwop: IW2LAO-13

Image

Post Reply