Informatie KNMI

KNMI Forecast


Vannacht en vanochtend winterse neerslag en gladheid
Today
Zwaar bewolkt, vannacht en vanochtend winterse neerslag en glad. Vanmiddag van het zuidwesten uit droog en zachter.

Het is overal zwaar bewolkt en een neerslaggebied met (natte) sneeuw, ijsregen en mogelijk ijzel ligt boven ons land. Dit gebied trekt vannacht noordoostwaarts en de neerslag zal daar dan voornamelijk in de vorm van sneeuw zijn. Er kan een sneeuwdek ontstaan van 1-3 cm, lokaal meer, met gladheid als gevolg. De minimumtemperaturen worden aan het begin van de nacht bereikt en lopen uiteen van +2°C in het zuidwesten tot -2°C in het noordoosten. De wind draait naar zuid en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vanochtend wordt het van het zuidwesten uit droog, in het noordoosten sneeuwt het dan nog af en toe. Daar wordt het in de middag droog en verdwijnt overal de gladheid. In het westen klaart het dan op en in de loop van de middag kan daar mist ontstaan. De maximumtemperaturen lopen uiteen van ongeveer 2°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar maandag kan het vooral in de noordelijke helft mistig zijn, de zuidelijke helft is zwaar bewolkt. In de loop van de nacht gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De minimumtemperatuur komt uit rond 3°C. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

Maandag overdag trekt het gebied met neerslag naar het noordoosten en kan het daar in de middag nog af en toe regenen. Van het zuidwesten uit klaart het in de loop van de dag op. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind draait van het zuidwesten uit naar west en is matig. (Bron: KNMI)

 40%  3°C / 7°C  W  3bft  40%  0/2mm

De komende dagen
Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Middagtemperaturen rond 7 graden.
Ma
3/7°C
2mm
40%
3bft
W
40%
Di
3/7°C
1mm
30%
4bft
Z
20%
Wo
5/9°C
2mm
60%
4bft
Z
20%
Do
5/7°C
4mm
70%
4bft
Z
10%
Vr
5/11°C
6mm
70%
3bft
Z
10%
Za
8/11°C
9mm
70%
4bft
ZW
10%

Langere termijn
Grote (80%) kans op wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal. Later in de periode 20% kans op koud en meest droog weer.Data source: KNMI

Design

Design selection...

Units

LanguageIcons


Temperature

Humidity

Pressure

Wind speed

Wind gust

Precipitation

Solar radiation

Snow

Feels like

Dew point

UV

Visibility

Cloud base

Evapotranspiration

Indoor temperature

Indoor humidity


Sunrise

Sunset

Moon rise

Moon set

Time

Menu

From

To

Fullscreen

Export as image

Settings

Homepage

Webcam

Table

Graph

Map

Steady

Rising

Falling

Warning

Latitude

Longitude

History

Solar eclipse

Lunar eclipse

GPS

Elevation

Day

Month

Year

High temperature

Low temperature

Day

Night

Spring

Summer

Fall

Winter